Ovo je samo jedna od ideja za zdravi doručak – ” Avokado recepti ” za zapečeni avokado s jajima, koja mi je nedavno pala na pamet i odlučila sam da moram podjeliti s vama.

Video recept pogledajte u nastavku: 

Avokado recepti su inače meni jedni od najdražih jer su sami po sebi jednostavni i zdravi recepti a uvijek ispadnu odlični. Ovo je jedan od recepata za koji bih rekla da može poslužiti kao ideja za zdravi doručak.

Zapečeni avokado, odnosno pečeni avokado s jajima je brzi, jednostavan i ukusan recept koji ne zatijeva previše mozganja oko pripreme, i što je najbolje – dodatke na kraju uvijek možete prilagoditi svojim ukusima! Možete staviti luk, guacamole, vlasac… Šta god vam padne na pamet.

Avokado je nedvojbeno jedna od hrana najbogatijih hranjivim tvarima. Ta superhrana pršti od zdravstvenih učinaka i puna je važnih hranjivih tvari. Čak se nalazi i u Guinnessovoj knjizi rekorda kao “najzdravije voće na svijetu”.

Prepun je osnovnih hranjivih tvari poput vitamina A, E i avokatina B, alfa i beta karotena te biotina, povrća i nezasićenih masti. Stoga vjerujem da nećete biti razočarani kad probate ovu ideju za avokado doručak.

sastojci za avokado recepti – zapečeni avokado zdravi doručak:

 • avokado
 • dva jaja
 • sol
 • papar
 • vlasac
 • pržena panceta

PRIPREMA:

 1. Avokado prerezati na pola, te maknuti košticu.
 2. Izdubiti rupe u sredini, dovoljno na stane jaje unutra.
 3. Izliti po jedno jaje u svaki avokado.
 4. Staviti peći u pečnicu na 200 stupnjeva 15-18 minuta.
 5. Gotove avokade posoliti, popapriti, te dodati malo vlasca i pancete. To je to! Dobar tek 🙂

savjet: avokado možete poslužiti uz dodatke po vlastitoj želji i ukusu. Ovo je samo jedna od inačica.

//azoaltou.com/afu.php?zoneid=3618532

Komentiraj