U ovom članku ću vam kratko i jasno predstaviti recept za jedan od mojih najdražih zdravih deserata. Ovdje saznajte kako jednostavno napraviti chia puding, odnosno puding od chia sjemenki.

Postoji mnoštvo zdravih deserata i poslastica koje mogu biti odlična alternativa za slatke grijehe na koje smo navikli. Ovaj chia puding je primjer.

Ovaj zdravi puding se može raditi na više načina, a ja ću vam predstaviti jedan od najčešćih, ali i meni osobno najfinijih.

Što su chia sjemenke?

Chia sjemenke su sitne crne sjemenke iz biljke Salvia hispanica, člana porodice mente. Dolazi iz Srednje i Južne Amerike. Legenda kaže da su drevni asteci i maje koristili upravo ove sjemenke kao izvor energije.

Chia sjemenke su uistinu dobar izvor energije s mnoštvom drugih pogodnosti za zdravlje. Pune su omega-3 masnih kiselina, proteina, vlakana te su uostalom bogate mineralima poput magnezija i kalcija.

Chia sjemenke imaju podosta neutralan okus, pomalo orašast, ali neprimjetan. U jelima postaju još manje primjetne radi svoje veličine.

Bacite oko na ovu pristupačnu ponudu chia sjemenki i naručite direktno do svojih vrata:


 

Chia puding: sastojci

   • 50 grama chia sjemenki
   • 240 ml bademovog mlijeka (ili mlijeka po izboru)
   • 2 čajne žlice meda (ili sladila po izboru)
   • Prstohvat soli
   • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije (opcionalno)
   • Po želji narezano voće, orašasti plodovi ili granola (za serviranje)

Priprema:

  1. U posudi srednje veličine pomiješajte zajedno chia sjemenke, mlijeko, med, sol i vaniliju (ukoliko koristite)
  2. Prekrijte sa folijom te držite u hladnjaku dok se ne smjesa ne zgusne – 2 sata minimalno, preporučivo pustiti preko noći.
  3. Servirajte sa dodatcima po vašem ukusu. Vaš zdravi puding je gotov i spreman za vaše nepce! Dobar tek!
//azoaltou.com/afu.php?zoneid=3618532

Komentiraj