U ovom članku ću vam predstavit čičkovo ulje koristi te pokazati zašto je ulje čička dobro za vas. 

Čičkovo ulje ima mnogobrojne prednosti/dobrobiti kako za vaše tijelo izvana, tako i iznutra. U ovom članku ću opisati njih 6.

Što je čičkovo ulje/ulje čička?

Ulje čička je ulje dobiveno iz biljke čičak. Nakon što je ulje uzeto iz same biljke, ono se može koristiti na bezbroj načina u medicinske svrhe.

Premda je svaki dio biljke koristan, ulje je najtraženije, ponajviše radi svoje uslužnosti u kozmetici.

Ulje čička ima puno prednosti radi visoko koncentriranog izvora različitih tanina, flavonoida i fitosterola. Ima umjeren sastav vitamina A, B i E, željeza, cinka, magnezija, kalija i ”dobrih” masnih kiselina.

Premda se korijen čička može koristiti kao namirnica, njegovo ulje se pretežito koristi u topikalnoj primjeni.

1. Čičkovo ulje koristi – njega kože

Jedna od najvažnijih koristi ulja čička je to što je upakirana sa mnoštvom zdravih masnoća, vitamina i antioksidansa. To je ono što je potrebno za svakodnevnu njegu kože. Čičkovo ulje se može aplicirati direktno na kožu kako biste napravili blagi piling koji liječi vašu kožu, riješili se znakova ranog starenja i smanjili bore.

2. Čičkovo ulje koristi – njega kose

Koristeći čičkovo ulje pri pranju kose, svojoj kosi pružate obnovu sjaja i čvrstoće svoje kose te istovremeno uklanjate upale na vlasištu i poboljšavate zdravlje folikula. Čičkovo ulje je također poznato kao snažno sredstvo protiv ispadanja kose.

3. Čičkovo ulje koristi – smanjenje bolova i upala

Ukoliko čičkovo ulje aktualno nanosite na kožu, odnosno direktno, akutne ozljede, upala zglobova i bolovi u mišićima postaju blaži i s vremenom neprimjetni. Čičkovo ulje brzo djeluje za smirivanje oticanja i ublaživanje boli.

4. Potencijalno djelovanje protiv raka

Kroz povijest tradicionalne medicine, korijen čička i njegovi različiti derivati koristili su se kao lijek za različita stanja, uključujući rak. Čičak je, kroz nekoliko studija, naznačen da ima antikancerogeni potencijal. Međutim, to treba potkrijepiti daljnjim kliničkim studijama. Jedan od sastojaka čička, arctiin, pokazuje pozitivne učinke na karcinogenezu gušterače, debelog crijeva i dojke.

5. Ubrzava zacjeljivanje rana

Jedno istraživanje je otkrilo da koncentrirani sastav minerala i antioksidansa u ulju čička ne samo da ubrzava proces zacjeljivanja na mjestu rane, već također može zaštititi od infekcije tijekom razdoblja zacjeljivanja, što je izuzetno bitno za bolji oporavak kože.

6. Usporavanje napredovanja respiratornih problema

Čičkovo ulje ima dobrobiti vezano i za usporavanje napredovanja respiratornih problema. Možete dodati malo ulja u difuzor ili neki drugi uređaj za aromaterapiju i iskoristiti protuupalnu i umirujuću prirodu ovog moćnog ulja. Ulje čička može očistiti blokadu dišnih puteva, smanjiti upalu grla i smanjiti pritisak u sinusima.

Naručite svoje čičkovo ulje po pristupačnoj cijeni:

cickovo ulje koristi prednosti cickovog ulja ulje cicka kako koristiti

Nuspojave korištenja čičkovog ulja 

Premda postoji mnoštvo beneficija čičkovog ulja, uvijek se mora gledati i druga, potencijalno negativna strana. Postoje neke moguće nuspojave kada se ulje čička koristi nepravilno ili pretjerano. To uključuje osciliranje razine šećera u krvi, alergije na koži i komplikacije u trudnoći. Neki su ljudi alergični na ulje čička i osjetit će crvenilo, iritaciju ili oteklinu kad su mu prvi put izloženi. Nadalje, u rijetkim slučajevima kada se uzima interno, može izazvati fluktuaciju šećera u krvi, što je opasno za dijabetičare. Trudnice bi trebale izbjegavati ulje čička zbog snažnih učinaka koje ono može imati na tijelo, kao i zbog nedostatka istraživanja o specifičnim utjecajima koje on može uzrokovati.

Izvor: organicfacts.net

//azoaltou.com/afu.php?zoneid=3618532

Komentiraj