U ovom članku ću vam predstaviti nekoliko trikova koji mogu biti pogodna prevencija onečišćenja kože.

Ukoliko vas zanima kako se riješiti akni, bubuljica i prevencija onečiščenja kože tijekom vremena korona virusa onda pročitajte moje savjete u nastavku!

Onečišćenje lica radi korištenja maski je vrlo učestala pojava. Pojavljuje se radi samog onečišćenja tkanine koju stavljamo na lice te uostalom što materijal može biti prečvrst i ne da našoj koži da diše.

Premda za većinu kožnih oboljenja nema konačnog lijeka, uvijek postoje postupci prevencije akni i sličnih kožnih oboljenja, bile one akutne ili kronične.

Ove postupke možete primjenjivati i inače u svakodnevici. Saznajte jedostavne načine kako liječiti i potencijalno riješiti akne u trenutnoj situaciji s koronom.

1. Korištenje hidratantne kreme prije stavljanja maske

Nagle promjene okruženja mogu imati negativan učinak na vašu kožu, pod time mislim na izlazak iz klimatiziranog prostora u vrućinu ljetnog dana. To stavlja stres na vaše krvne žile i tako lice postane više osjetljivo na vanjske utjecaje. Preporučeno je ohladiti hidratantnu kremu prije korištenja, kako bi se vaše lice lakše prilagodilo vanjskoj temperaturi. Hidratantna krema također djeluje kao barijera protiv bakterija i ostalih uzročnika akni i bubuljica.

2. Pamučne maske

prevencija onečišćenja lica kako se riješiti akni kako liječiti akne kako se riješiti prištića

Pamuk je materijal koji pruža vašoj koži da diše, i to je ono što je bitno kod prevencije kožnih oboljenja. Za razliku od poliesternih tkanina on je lagan i prozračan. Zato je on odličan izbor kao prevencija, odnosno preventiva onečišćenja kože i njihovih uzročnika.

3. Pranje maski s deterdžentom bez bojila i mirisa

Pranje perivih maski je općenito obvezno ako želite preventirati nakupljanje bakterija i nečistoća. Vrsta deterdženta kojeg koristite također je vrlo važna, ponajviše ako imate osjetljivu kožu. Boje i mirisi (odnosno parfem) koji su često u sastavu deterdženata za pranje rublja mogu se zadržati u tkanini te tako dovesti do raznih iritacija kože.

4. Redovno pranje lica

Ovo možda već zvuči dovoljno jasno po sebi, ali uistinu je bitno da prije spavanja obavite rutinu čišćenja lica, pogotovo nakon korištenja maske za lice. Tako se istovremeno riješavate svih nakupljenih nečistoća i znoja te smirujete iritacije kože. Nakon toga preporuka je pravilno pranje maske/maski za lice.

Nažalost dok traje ova situacija naša rutina njege lica zahtijeva veću posvećenost, ukoliko smo inače skloni vanjskim utjecajima. Nadam se da vam je ovo pomoglo. Ako imate još kakve primjere njege i zaštite slobodno pustite u komentarima!

Pogledajte ovu primamljivu ponudu pamučnih maski za lice:

Izvor: cosmpolitan.com

//azoaltou.com/afu.php?zoneid=3618532

Komentiraj