U ovom članku predstavit ću vam 10 savjeta za uljepšavanje obrva, odnosno trikovi za uljepšavanje obrva.

Svi se kad tad nađemo u situaciji da razmišljamo o izgledu naših obrva, bila to njihova definicija, gustoća ili oblik.

Obrve su ono što našem licu može dati karakterističnu promjenu, kojekakvu upečatljivost. Sve ovisi o tome kako ih oblikujemo i uljepšavamo.

Dat ću vam 15 savjeta za obrve, a vi slobodno probajte koji god poželite. Sigurna sam da će vam svaki od njih biti od pomoći.

Ovi savjeti i trikovi za uljepšavanje obrva vas mogu naučiti kako od sada na dalje možete uljepšati izgled vlastitih obrva u samo nekoliko trenutaka.

Važno je napomenuti da je najbolje krenuti od najprirodnijeg oblika obrva, nepočupanih i razbarušenih. Možda vam to zvuči čudno, ali vjerujte mi da takve obrve, uz malo uljepšavanja, na kraju oduševljaju i mame poglede.

1. Pretjerano čupanje obrva je jedno veliko ne

Čupanje obrva može biti od pomoći, i sigurna sam da to već znate, ali to inače nije najbolja opcija za oblikovanje obrva. Kod čupanja obrva najbitnije je da maknete samo višak dlaka koje su udaljene od vašeg prirodnog oblika, odnosno koje izlaze daleko van ciljanog okvira.

2. Pravi proizvodi su ono što vam treba

Postoji mnoštvo opcija proizvoda za obrve, s toga je jako bitno da koristite one koji vama pašu. Za početak razmislite šta želite kao ”end result”, odnosno krajnji rezultat vaših obrva; želite li ispuniti mjesta koja nedostaju i dodati definiciju? Onda su vam potrebni prah za obrve i manji kist kutnog oblika. Želite li samo lagano oblikovati i počešljati obrve? Onda jedostavno nanesite lagani gel za obrve. Nije loše isprobavati razne metode uljepšavanja obrva. Kroz testiranje različitih proizvoda dajete sebi mogućnost da nađete ono što upravo vama najbolje odgovara.

3. Profesionalno oblikovanje obrva koncem

trikovi za uljepsavanje obrva kako uljepsati obrve trikovi za obrve

Jeste li ikada pomislili da odete u salon na profesionalni tretman? Oblikovanje obrva koncem je jedna od boljih metodi za poboljšanje i definiranje vašeg prirodnog oblika. Daje mu da postane najbolja verzija sebe. Za razliku od depilacije voskom, koji je češće namijenjen tretiranju širih područja, oblikovanje koncem je ultra precizno i bazira se na skidanju dlaka sa sitnih područja. Odličan je izbor za micanje kratkih i tankih dlačica, jer se konac koristi kao materijal koji u većini slučaja (kod ispraksiranih stručnjaka) povlači dlake iz samog korijena.

4. Nanošenje proizvoda treperećim pokretom

Eyebrow, Eyelash, Eye, Face, Skin, Forehead, Eye shadow, Organ, Brown, Product,

Pod ”trepereći” mislim na to da proizvode za oblikovanje obrva ne stavljate jednim potezom. Pokušajte nanositi onako kako biste stavljali sjenilo, lagani i ponavljajući pokreti. Tako će vaše obrve izgledati usklađenije i prirodnije. Za realističnije rezultate pobrinite se da svaki proizvod (bio to prah, olovka ili sam češalj)  koristite u smjeru rasta dlaka.

5. Završetak obrva ne smije biti predugačak

Eyebrow, Eye, Face, Eyelash, Skin, Eye shadow, Forehead, Organ, Product, Brown,

Vaše obrve su usklađene s vašim licem te pretjerano iscrtavanje u krivim smjerovima može ih učiniti naizgled neprirodnima. Primjer toga je crtanje van oblika pri kraju obrva, dodavanje vrha tamo gdje nema dlaka i gdje on ne postoji. Često mislimo da bi tako naše obrve ljepše izgledale, ali isto tako smo u krivu. Predugački ”rep” obrva može napraviti da naše oči izgledaju umorno i opušteno, ali isto tako i cjelokupno lice dobiva spušten i tužan izgled. Obrve prirodno, same po sebi, prestaju na mjestu gdje je naše lice uzdignuto. Radi toga želite održat taj kut. Kako biste izmjerili točan kraj vaših obrva stavite olovku dijagonalno na vrh nosa i poravnajte u smjeru vrha očiju. Gdje olovka udara vašu kost kod obrve tamo je vaš poželjni kraj obrva (ili se može produžiti bez da izgleda umjetno/fake).

6. Napravite uvjerljiv luk

Eyebrow, Eyelash, Eye, Skin, Face, Product, Brown, Organ, Beauty, Eye shadow,

Previše visok izgled luka kod obrva može napraviti da izgledamo zaćuđeno ili čak ljuto. S toga, ukoliko niste rođeni s prirodno visokim lukom i želite napravite blagi luk, stavite olovku za obrve preko nosa i izravnajte u ravninu s centrom vaših očiju. To je točno mjesto gdje bi svaki luk trebao ići prirodno. Prvo se pobrinite da počešljate svoje obrve u smjer u kojem trebaju ići, čisto da vas ne zbune dlake ukoliko prelaze preko luka. Zatim sa olovkom pređite preko tog mjesta, lagano, s ponavljajućim pokretima.

5. Ispunjavanje mjesta koja fale

Eyebrow, Eyelash, Eye, Skin, Product, Brown, Organ, Iris, Beauty, Eye shadow,

Često se desi da zažalite što ste pogrešno počupali obrve ili ne onako kao što ste imali u namjeri. No to nije teško za riješiti. Sve što trebate učiniti je ispuniti mjesta koja nedostaju s prahom za obrve i manjim kistom. Olovka za obrve je isto odličan izbor. Nakon toga počešljajte obrve na svoje mjesto, preporučujem da to napravite s maskarom za obrve.

Bacite oko na ovu ponudu maskare za obrve!

Comb Mascara Lashes Tint-Gel Eye-Brush Eyebrow-Dye Permanent Waterproof Cream

7. Korektor umjesto highlightera

Eyebrow, Eyelash, Eye, Skin, Face, Product, Organ, Brown, Eye shadow, Iris,

Pretjerano isticanje rubova obrva može kao posljedicu ostaviti dojam previše naglašenih lukova. s toga, koristite korektor koji je jednu nijansu svjetliji od vaše prirodne boje kože. Tako osvjetljujete to područje, bez da ono izgleda neprirodno.

8. Postepeni nanos proizvoda

Eyebrow, Eyelash, Eye, Skin, Face, Forehead, Organ, Brown, Iris, Beauty,

Jedan od pravila pravilnog iscrtavanja obrva je to da postepeno nanosite proizvode koje koristite. Tako sebi dajete mogućnost za improvizaciju. Svi znamo da je mnogo lakše dodati proizvoda nego skinuti ga te uostalom ne volimo prolaziti kroz to da moramo iznova ponoviti cijeli proces šminkanja nekog područja. To se spriječava na način da svaki proizvod nanosimo malo po malo i s vremenom zaključimo nedostaje li ili ne. Ukoliko želite ispuniti neko mjesto gdje nedostaju dlake onda to pravilo ne važi u potpunosti. No, ukoliko ste željni naglašavanja boje obrva, onda je vaš najbolji izbor maskara za obrve. Nju možete lagano nanesti kako biste stvarili malo dramatičan ali uvjerljiv izgled.

9. Nanošenje od centra

Eyebrow, Eye, Face, Eyelash, Skin, Eye shadow, Organ, Forehead, Product, Beauty,

Jedan od savjeta za nanošenje proizvoda za obrve je to da krećete od centra obrve. Ukoliko imate osjećaj da želite malo uljepšati kutove kod početka obrve onda krenite od kuta i krećite prema nosu. Na taj način nećete imati višak proizvoda kada dođete do početka obrve te će tako nanos izgledati realističniji. Zatim taj isti proizvod iskoristite na kraju obrva kako bi one izgledale jednako od početka do kraja.

10. ”Blendanje” je bitno

Eyebrow, Face, Eye, Skin, Eyelash, Hair, Forehead, Eye shadow, Nose, Organ,

Ovo je zapravo jedna od najbitnijih koraka kod postizanja prirodnog izgleda obrva. Jednostavan način za ispunjavanje obrva počinje sa crtanjem zaobljene crte ispod obrve na samom njenom početku, a zatim koristite četkicu u obliku češlja  kako biste utrljali proizvod u obrve. Najbitnije je da u potpunosti blendate proizvod, odnosno da ga utrljate na sva mjesta podjednako. Ukoliko to ne napravite obrve su sklone tome da izgledaju neprirodno i previše oštro, a to ne želite.

Nadam se da su vam ovi trikovi za uljepšavanje obrva bili od pomoći. Svoje dojmove i ideje slobodno pustite u komentarima!

Ako vam padnu drugi trikovi za obrve na pamet, slobodno komentirajte. Nadam se da su vam ovi savjeti za obrve pomogli.

Izvor: Cosmopolitan.com

//azoaltou.com/afu.php?zoneid=3618532

Komentiraj