U ovom članku ću vam predstaviti jedan od jednostavnijih i pristupačnih tretmana za lice kojeg možete napraviti kod svoje kuće u bilo kojem trenutku, a to je maska za lice od meda.

Med je prirodni sastojak koji ima beskonačno mnogo vrlina. Od davnina se koristi kao antibakterijski saveznik protiv kožnih oboljenja te ima mogućnost djelovanja kod puno slučajeva gdje antibiotici ne pomažu.

Važno je napomenuti kako ova maska ima mnoštvo varijanti te ću u ovom članku navesti recepte za tri najjednostavnije kombinacije kod kojih sastojke svakako možete naći kod kuće.

Prva je kombinacija meda sa šećerom, druga sa soli, a treća sa cimetom. Svi ti dodatni sastojci služe kako bi od ove maske napravili gušću masu.

No osim toga ti sastojci imaju pozitivnog utjecaja na vašu kožu.

Maska za lice od meda: glavni sastojak

Glavni sastojak ove maske je med koji je sam po sebi čudo od prirode. On je slatka i ljepljiva supstanca koju proizvode pčele.

Nastaje sa jedinstvenim procesom ujedinjavanja enzima, cvijetnih sastojaka i živih bakterija te s time tvori snažan sastojak koji se može koristiti na više od sto načina.

Taj prirodni proces je zaslužan za to što je med veoma koristan za kozmetičku industriju; radi toga što pomaže u pročišćavanju akni, liječenju ožiljaka i općenito oživljavanju kože.

Najbolja varijanta meda je ona koja je organska i nerafinirana.

Maska za lice od meda: eksfolianti

Također ćemo u ovoj maski primjeniti eksfoliante koji služe kao zgušnjivači teksture te istovremeno pružaju blagi piling lica.

Maska za lice od meda

Vi slobodno možete birati ono što vam više paše:

Cimet – Saveznik protiv kožnih infekcija, preventira blage i jače bore, uklanja akne.

Za neke osobe cimet može biti potencijalno loš jer intenzivno djeluje na kožu te ukoliko je vaša koža osjetljiva i nemate iskustva sa ovim sastojkom preporučila bih da ga izbjegavate.

Šećer – Omekšava kožu,  sadrži sastojke koji reguliraju masnoću kože te radi toga vaša koža neće biti ni premasna ni presuha, štiti od toksina

Sol – Pod ovime mislim na sve varijante soli osim one kuhinjske rafinirane. Mineralne soli su primjerice pune kalcija, magnezija i cinka koji koži pružaju lakšu hidrataciju.

Vrste soli koje možete koristiti su crna, himalajska, kamena i morska sol. Kuhinjska je također prihvatljiva, ali ima značajno smanjen udio hranjivih tvari.

Sol služi kao eksfoliant i riješava se mrtvih stanica kože, pri čemu vaša koža postaje mekša i glatka na dodir.

Priprema:

Omjer koji trebate imati na umu je da na tri čajne žličice meda stavite jednu žličicu eksfolianta (u ovom slučaju su to sol, šećer ili cimet).

Dovoljno je pomiješati tu smjesu i vaša maska je spremna za nanošenje.

Ukoliko vam konzistencija djeluje preblaga ili prejaka to svakako možete promjeniti eksperimentirajući sa omjerom sastava.

Masku ravnomjerno rasporedite na svoje lice i držite ju između deset do petnaest minuta.

Nakon toga bitno je da temeljito isperete lice sa mlakom vodom, ali završite sa hladnom vodom kako biste zatvorili pore.

 

//azoaltou.com/afu.php?zoneid=3618532

Komentiraj