U ovom članku predstavit ću vam jednostavan piling od kave kojeg možete koristiti dva do tri puta tjedno kako biste dubinski očistili i nahranili svoju kožu. 

Kava je veoma bogat izvor antioksidansa koji izrazito štite našu kožu od slobodnih radikala.

Slobodni radikali se u našem tijelu povećano stvaraju radi unutarnjih faktora, odnosno stresa, imunoloških obrana, upala, povreda i velikih fizičkih opterećenja.

Vanjski utjecaji koji izazivaju širenje slobodnih radikala su razna zračenja, zagađivači zraka, cigaretni dim, lijekovi, ali i pesticidi.

Uz kavu u ovom pilingu sam odlučila iskoristiti organsko kokosovo ulje. Tako će smjesa dobiti povezujući dio i biti još više hranjiva za vašu kožu.

Piling od kave: glavni sastojak

Osim gore navedenog, kava pri nanošenju na kožu ima korist u poticanju produkcije kolagena i elastina.

Piling od kave

Kofein u kavi djeluje tako što minimizira fine linije i štiti od manjka vlažnosti kože. Radi toga je kava odličan izbor kao suradnik vašeg tijela u borbi protiv starenja.

Kava ima sposobnost da sužava krvne žile. Tanini koji su jedan od glavnih sastava kave mogu pomoći u zatezanju kože i smanjenju bilo kakve upale.

Još jedna zanimljiva kavina vrlina je to što dokazano pomaže u suzbijanju štete koju nanose ultra-ljubičaste zrake prilikom izlaganja suncu. Radi toga kava može biti saveznik kod opeklina i kože oštećene prilikom sunčanja.

Piling od kave: kokosovo ulje

Kako bi ovaj piling bio učinkovitiji predlažem vam da za kokosovo ulje odaberete hladno prešano i nerafinirano. Imate ga za kupiti na BIO-odsjeku u svim DM trgovinama, ali i drugdje.

Kokosovo ulje

Takvo kokosovo ulje je najbolji izbor za vašu kožu jer je najprirodnija varijanta.

Kokosovo ulje ne začepljuje pore te je radi toga prigodno za bilo koji tip kože, odnosno ukoliko je vaša koža masna, suha, sklona aknama, kokosovo ulje može djelovati samo povoljno na nju.

Sadrži mnoštvo hranidbenih tvari i zapakiran je sa zaštitnim antioksidansima koji štite kožu od preranog starenja i slobodnih radikala.

Uostalom, kokosovo ulje ima antibakterijska, antimikrobijska i antigljivična svojstva. To ga čini odličnim izborom za ljude koji imaju kožu sklonu aknama.

Priprema:

Omjer koji se koristi je pola čajne žličice mljevene kave na pola čajne žličice kokosovog ulja.

Smjesa se treba smiješati dok tekstura ne bude poput eksfolirajuće kreme.

Ukoliko preferirate gušću ili pak rijeđu mješavinu slobodno si prilagodite sastav, eksperimentirajući sa omjerom kave i kokosovog ulja.

Mješavinu utrljajte na lice sa kružnim pokretima prstiju. Izbjegavajte područje očiju i usta.

Pustite da odstoji između petnaest i dvadeset minuta da smjesa primjeni svoje čari na vašu kožu.

Na kraju isperite lice sa toplom vodom i uživajte u svojoj mekoj i sjajnoj koži!

U komentarima ostavite svoj dojam! 🙂

 

 

//azoaltou.com/afu.php?zoneid=3618532

Komentiraj