U ovom članku predstavit ću vam svoju recenziju za jedan mali ali sladak Oriflame proizvod koji sam dobila u sklopu takozvanog ”start” paketa: Oriflame krema za ruke s brusnicom i crnim čajem.

Ova krema dolazi u malom pakiranju od 30 ml. Na pakiranju označen je naziv ”mirisna krema” što znači da je krema sama po sebi malo jače parfemizirana.

Sastojci koji su ključni, kako je navedeno na samom nazivu proizvoda, su brusnica i ekstrakt crnog čaja. O sastojcima ćemo detaljnije kroz ovu recenziju.

Oriflame je švedska marka visoko kvalitetne kozmetike koja većinu svoje prodaje vrši putem online naručivanja i direktne prodaje, odnosno preprodavanja.

Iz znatiželje sam se odlučila prijaviti, čisto da isprobam nekoliko njihovih proizvoda i da se potencijalno uvjerim u njihovu djelotvornost.

Evo što oni kažu za ovu kremu:

”Ugodna blagdanska krema za ruke unijet će u vašu svakodnevicu note svježe brusnice, aromatičnog crnog čaja i začinskog đumbira. Uživajte u čarobnom blagdanskom ugođaju dok hidratizirate, omekšavate i izglađujete kožu ruku. Predivnog dizajna u dražesnoj poklon kutiji.”

Moje konačne dojmove pročitajte na kraju članka.

Dobre strane

  • Ugodan parfemski miris
  • Lagano hidratizira i brzo se upija
  • Pristupačna cijena

Loše strane

  • Rijetka konzistencija
  • Većina kemijskih sastojaka
  • Specifičan miris, dobro ili loše ovisno o ukusu

Dolje navedene kreme su slične varijante ove kreme od Oriflame kozmetike, slobodno pogledajte!

krema za ruke oriflame kupi online

Oriflame krema za ruke: sastojci

Prvo ću krenut od onih najzanimljivijih sastojaka, ujedno i prirodnih.

oriflame krema sastojci

Cocos Nucifera Oil predstavlja jednog od njih. No nažalost, u ovom proizvodu to je i jedini poznatiji prirodni sastojak. Zato sam to stavila i kao negativnu stranu ove kreme.

To je zapravo malo stručniji naziv za kokosovo ulje, odnosno ulje od kokosa. Kokosovo ulje pruža bezbroj koristi za naš najveći organ, kožu.

Djeluje protuupalno, održava kožu hidratiziranom i pomaže u zacijeljivanju rana. Osim toga sadrži mnoštvo masnih kiselina koje ima antimikrobijska svojstva, koja su dokazano djelotvorna protiv akni i općenito štite kožu od štetnih bakterija.

Jedan podsastojak od kokosovog ulja je Lauric acid, odnosno laurinska kiselina. Nju ću izdvojiti kao kiselinu koja je aktivan dio kokosovog ulja, čini polovinu njegovih masnih kiselina.

Analiza iz 2015. godine predložila je da su mnoge prednosti povezane s kokosovim uljem izravno povezane s laurinskom kiselinom. Oni sugeriraju da laurinska kiselina može pomoći u mršavljenju i zaštititi od Alzheimerove bolesti, između ostalih koristi. Njegove učinke na razinu kolesterola u krvi još uvijek treba razjasniti.

Geraniol je također (donekle) prirodna komponenta koja se ekstraktira iz raznog cvijeća i biljaka. Predstavlja alkohol koji je dokazao protuupalna, antikancerogena, antibakterijska i antigljivična svojstva. (više na weedmaps.com)

Nadalje, lista umjetnih/laboratorijski dobivenih sastojaka ide u nedogled. Predstavit ću samo nekoliko poznatijih, čisto da dobijete sliku toga šta takvi sastojci predstavljaju u kozmetičkim proizvodima.

Cetyl alcohol predstavlja kemijski spoj koji se često nalazi u kozmetičkim proizvodima. Koristi se za omekšavanje kože i kose te uostalom da zgusne i stabilizira kozmetičke proizvode. On je sredstvo za omekšavanje koje je poznato kao učinkovit sastojak za smirivanje i liječenje suhe kože.

Dimethicone sam kao kemijski sastojak već spominjala u dosta recenzija. On je vrsta silikona koja se koristi kako bi teksturi dala mekši i vlažniji osjećaj. Osim što se koristi za razrijeđivanje konzistencije, postoji i djelotvornost – kao i cetyl alcohol, dimethicone se koristi kao sredstvo za omekšavanje kože. Također funkcionira tako da preventira gubitak vode i stvara barijeru na koži.

Glyceryl Stearate ima slična svojstva kao prethodna dva sastojka. Koemulgator i stabilizator emulzija. Povećava viskoznost emulzija i dodatno ih stabilizira.

Citronellol moram izdvojiti kao potencijalni alergen te klikom na ovaj link saznajte više o potencijalnim opasnostima vezanim uz njega.

Što sam zaključila kod sastojaka je da u listi sastojaka nema nigdje naziva brusnice ili crnog čaja. Ne spominje se ni znanstveni naziv. To je malo sumnjivo.

Oriflame krema za ruke: isprobavanje i dojam

oriflame krema za ruke recenzija

Krema dolazi u maloj tubici od samo 30ml, ali za te novce rekla bih da se isplati. Prvo što sam osjetila kada sam ju stavljala na ruke je bio parfemski miris. Najvećim djelom orijentalni.

Mogla bih reći da me donekle zasmetao intenzitet mirisa te je donekle zasjenio osjećaj njegovanja koji pruža sama krema.

Imala sam osjećaj da se radi više o mirisnom proizvodu nego li o proizvodu za njegu. No sam miris mi je bio ugodan.

Krema je bijele boje. Konzistencija je dosta rijetka, ali se brzo upija, doslovno u roku od desetak sekundi. Tako da taj minus i plus u ovom slučaju čine plus.

Nakon nekog vremena imala sam osjećaj da su ruke hidratizirane, ali zajedno s osjećajem da bi ih mogla još nekoliko puta namazati. Hidratizacija je uistinu blaga, ali postoji. Krema ne ostavlja osjećaj težine.

Rekla bih da je ova krema usputno putno sredstvo koje bih preporučila u slučaju da nemate ništa bolje pri ruci, a želite dobiti momentalnu zaštitu. Ili ukoliko volite mirisnu kozmetiku koja pruža dodatni čar ugodnog mirisa.

Svoje dojmove slobodno pustite u komentarima, ukoliko ih imate.

Ovu kremu možete lako naručiti putem moje trgovine, uz ostale proizvode po želji. 

Oriflame krema za ruke s brusnicom i crnim čajem

25.00 kn
5.2

Sastojci

5.0/10

Tekstura/mazivost

4.0/10

Učinak

4.0/10

Cijena

7.0/10

Trajanje

6.0/10
//azoaltou.com/afu.php?zoneid=3618532

Komentiraj