U ovom članku ću vam predstavit nekoliko krema za strije ideja i pokazati kako se na prirodan način možete riješiti strija. 

Kreme protiv strija ne moraju biti skupe i na umjetnoj bazi te postoji mnoštvo prirodnih, dokazano učinkovitih ulja odnosno krema koje uistinu mogu pomoći u liječenju i spriječavanju nastanka strija.

U ovom članku saznajte kako je jednostavno ukloniti strije.

No, prvo: što su strije i kako nastaju?

Strije su specifični tip ožiljaka koji nastaju kada se naša koža brzo širi ili smanjuje.

Nagla promjena uzrokuje propadanje kolagena i elastina, koji podržavaju našu kožu. Kako koža zaraste, mogu se pojaviti strije.

Ova pojava se ne događa kod svakoga. Čini se da fluktuirajuće razine hormona igraju ulogu. Također možete imati veći rizik ako ljudi u vašoj obitelji imaju strije.

Strije se najčešće pojavljajuju tijekom puberteta, trudnoće, naglog gubitka ili dobitka tjelesne težine te čak i kod tjelesnog vježbanja koji izaziva brzi rast mišića.

Strije su, kao i svaki drugi ožiljak, nažalost trajne. Ali tretmani mogu smanjiti njihovu vidljivost. Kako se riješiti strija saznajte sada!

Bacite oko na ovo pristupačno ulje protiv strija!

Krema za strije: sastojci

Ukoliko nemate jedan od ovih sastojaka ne morate se brinuti, svaki od njih je učinkovit sam po sebi!

No ukoliko želite konzistenciju kreme protiv strija bitno je da imate karite ili kakao maslac.

 • Karite maslac
 • Kakao maslac
 • Kokosovo ulje
 • Vitamin E ulje
 • Eterično ulje lavande

Priprema:

krema protiv strija krema za strije kako se riješiti strija

 1. Skupa pomiješajte 2 jušne žlice karite maslaca, kakao maslaca i kokosovog ulja.
 2. Dodajte 10 kapi vitamin E ulja.
 3. Smjesu stavite grijati na laganu temperaturu i miješajte dok se u potpunosti ne otopi. Kada je otopljena, smjesu je potrebno miješati sa mutilicom otprilike pola minute i zatim skinuti sa vatre.
 4. Nakon toga dodajte 5 kapi eteričnog ulja lavande i miješajte s mutilicom dok ne bude sve sjedinjeno.
 5. Svoju kremu stavite u posudu po želji. Kad se ohladi stvrdnut će se.
 6. Redovno masirajte svoje tijelo kremom protiv strija na bilo kojem području na kojem želite izbjeći strije. (Preporučam trbuh, bokove, grudi i vrhove bedara.)
Ukratko o sastojcima:

Ova smjesa je izuzetno zdrava i hranjiva te prikladna za upotrebu po cijelom tijelu. Od nje možete očekivati samo dobre rezultate.

Kakao maslac je, uostalom djelotvoran protiv strija, također bogat prirodnim biljnim spojevima koji se nazivaju fitokemikalije. Ove tvari mogu poboljšati protok krvi u kožu i usporiti starenje kože štiteći ju od oštećenja, prvenstveno sunčevih štetnih UV zraka. Jedna od uobičajenih primjena kakao maslaca je za izglađivanje ožiljaka, bora i drugih tragova na koži.

Visoke koncentracije masnih kiselina i vitamina čine shea maslac idealnim kozmetičkim sastojkom za omekšavanje kože. Shea maslac također ima protuupalna i ljekovita svojstva. Korištenje shea maslaca na vašem tijelu, posebno na licu, može nahraniti, tonizirati i umiriti vašu kožu. Sve u jednom šutu.

Vitamin E je osnovni hranjivi sastojak koji je topiv u mastima i ima protuupalna svojstva. Vitamin E pomaže u podršci imunološkog sustava, funkcioniranja stanica i zdravlja kože. To je općenito antioksidans, što ga čini učinkovitim u borbi protiv učinaka slobodnih radikala proizvedenih metabolizmom hrane i toksina u okolišu.

Izvori:

healthline.com

momtastic.com

//azoaltou.com/afu.php?zoneid=3618532

Komentiraj