U ovom članku predstavit ću vam recept za proteinski sladoled kojeg možete napraviti kod kuće.

Ovaj ukusan sladoled od sirutke je vrlo jednostavan za napraviti i potrebne su vam samo dvije namirnice.

Whey protein, odnosno protein sirutke se koristi kao suplement u prehrani uz tjelovježbu, kako bi pomogli sintezi proteina mišića i promovirali rast mišićne mase.

Ovaj brzi proteinski sladoled odličan je izbor za zasladit se ako želite nešto slatko i zdravo u ovim toplim danima.

Sladoled može biti čokoladni, od vanilije ili drugih okusa po vašem izboru, ovisno o tome koji whey protein želite/koristite.


Pogledajte ponudu!

https://mixi.mn/?a=163801&c=8433&p=r 

Klikom na link/sliku provjerite ponudu od prestižne kompanije Blackwolf workout koja nudi uslugu dostave do Hrvatske.

Blackwolf workout službena stranica ima široku i kvalitetnu ponudu suplemenata koju ne smijete propustiti! Nude proizvode za prije, tijekom i nakon treninga. Imaju ponudu za sve što vam zatreba!

Izdvojila sam nekoliko najkvalitetnih whey proteina koje možete naručiti online:

proteinski sladoled recept whey proteinski sladoled od sirutke od whey proteina recept

whey protein ebay

U mom prethodnom članku pogledajte recept za proteinske palačinke.

Proteinski sladoled: sastojci

  • 500 grama grčkog jogurta
  • 50 grama whey proteina po izboru

Priprema:

proteinski sladoled whey protein sladoled recept

  1. Za pripremu sladoleda preporučam da koristite veliku Tupperware posudu, po mogućnosti da bude kockastog oblika. U nju stavite mješavinu jogurta i proteina. Miješajte dok smjesa ne bude u potpunosti glatka kao za palačinke.
  2. Zatim smjesu ravnomjerno rasporedite po dnu posude, formirajući tanki sloj na samom dnu. Sloj bi trebao biti što tanji ukoliko želite da vam se sladoled smrzne u što kraćem roku.
  3. Stavite posudu u zamrzivač na otprilike sat vremena. Zatim izvadite i promiješajte dobro jer je moguće da su se u međuvremenu stvorile kvržice u sladoledu. Kad ste dobro promiješali možete vratiti sladoled u zamrzivač da odstoji još 30-tak minuta.
  4. Ponovite prijašnji postupak nekoliko puta, sve dok smjesa ne bude po vašem ukusu. Kada sladoled bude gotov servirajte ga i uživajte u svojoj kreativnoj verziji proteinske porcije!
Kratke činjenice o whey proteinima
  • Mnoge se potencijalne koristi temelje na pojedinačnim studijama i prije donošenja konačne prosudbe potrebno je više dokaza.
  • Whey protein je mješavina beta-laktoglobulina, alfa laktalbumina, albumina goveđeg seruma i imunoglobina.
  • Moguće koristi korištenja ovih suplemenata uključuju mršavljenje i snižavanje kolesterola.
  • Moguće opasnosti uključuju mučninu i glavobolju, ali u umjerenim dozama protein sirutke se ne smatra opasnim.
Prednosti whey proteina/sirutke

Pomoć u mršavljenju: U jednom istraživanju na 158 osoba, objavljenom u “Prehrana i metabolizam”, oni koji su dobili sirutku “izgubili su znatno više tjelesne masti i pokazali veće očuvanje mišića u odnosu na ispitanike koji konzumiraju kontrolni napitak.”

Svojstva protiv raka: Obećavajući rezultati objavljeni su u časopisu ”Anticancer Research” za uporabu koncentrata proteina sirutke u liječenju raka. Potrebno je još istraživanja.

Snižavanje kolesterola: Studija, objavljena u časopisu British Journal of Nutrition, dala je dodatak sirutke, odnosno suplement 70 muškaraca i žena s prekomjernom težinom tijekom 12 tjedana i izmjerila niz parametara, poput razine lipida i inzulina. Ustanovili su da je u 12. tjednu došlo do značajnog smanjenja ukupnog kolesterola i LDL kolesterola u skupini surutke u usporedbi sa kazeinom.

Astma: Whey protein može poboljšati imunološki odgovor u djece s astmom. Jedna mala studija u kojoj je sudjelovalo 11 djece, objavljena u International Journal of Food Science and Nutrition, otkrila je da djeca s astmom koja primaju 10 grama whey proteina dva puta dnevno tijekom jednog mjeseca imaju poboljšan imunološki sustav.

Krvni tlak i kardiovaskularne bolesti: Istraživanje objavljeno u International Dairy Journalu otkrilo je da pića kojima su dodana proteini surutke značajno snižavaju krvni tlak u bolesnika s hipertenzijom; njihov je rizik od razvoja srčanih bolesti ili moždanog udara također bio manji.

Smanjenje gubitka tjelesne težine kod HIV-a: Studija objavljena u časopisu Clinical and Investigative Medicine otkrila je da protein sirutke može pomoći smanjenju gubitka težine među HIV-pozitivnim pacijentima.

Izvor: Medicalnewstoday.com

//azoaltou.com/afu.php?zoneid=3618532

Komentiraj